Egy különleges este a Duna hullámain – Így telt a HR Terasz szakmai rendezvénye
Nehezen találni olyan eseményt, amely egyszerre kínál szakmai fejlődést, gasztronómiai élményeket és lenyűgöző budapesti panorámát – a HR Terasz legutóbbi rendezvénye azonban pontosan ilyen volt. A Stadt Wien hajón megrendezett különleges este tökéletes egyensúlyt teremtett a tudásszerzés, a kapcsolatépítés és az élvezetes kikapcsolódás között.
Budapest panorámájában
A helyszínre megérkezve, nagyon jó volt látni, ahogy a hajón a finomabbnál finomabb falatokat kínáló pultok felsorakoznak és mindenki szeme csillog, izgatottan vártuk, hogy mit tartogat az este.
A fényárban úszó Lánchíd és a Budai-vár látványa a hajóról minden érkezőt azonnal magával ragadott. Érkezést követően mindenkinek saját HR Terasz logóval ellátott boros poharat és tollat adtunk ajándékba. A különleges borospohárból még jobban estek a kóstolásra kínált borkülönlegességek.
Gasztronómiai kalandok a fedélzeten
A HR Terasz szakmai estje nemcsak a szakmai kapcsolatok építéséről szólt, hanem egy igazi kulináris kalandot is kínált. A borkóstolót úgy állítottuk össze, hogy a világ minden táján és itthon is népszerű vagy díjnyertes borok illeszkedjenek a kínált ételekhez.A gasztronómia iránti szenvedély és a figyelmes borpárosítás nemcsak az ízlelőbimbókat kényeztette, hanem a beszélgetések során is központi szerepet kapott. A rendezvény során olyan fogásokat kóstolhattunk, amelyek a legfinomabb helyi alapanyagokból készültek, és minden egyes falat egy új élményt adott. A borok nemcsak az étkezést kísérték, hanem a fogások minden egyes ízét kiemelték.
Szakács József szarvasgomba szakértő ízletes és zamatos kacsamájat szolgált fel szarvasgomba roppanóssal, Erzse Tibor , HR Terasz egyik alapítója egészen Toszkánáig utazott, hogy elhozza az ínycsiklandó és Magyarországon nem kaptható, toszkánai Il Ghibellino Sienai nyers sonkát , amelyet nemzetközileg is elismert magyar sajtokkal kóstoltunk, és így vált igazán teljessé az ízélményt. Az este során street food fogásokat is bemutattak számunkra, ahol modern és kreatív ételek kerültek terítékre. A sort Vanya Gábor csokimester különleges csoki különlegességeivel zártuk.
Pillanatképekért tekintsd meg gallériánkat itt: