Ilyen volt az Anti-Burnout klubeseményünk

jún 6, 2024 | Bennfentes, Fókuszban

A HR Terasz klubeseményeinek célja, hogy a tagok személyesen is megvitassanak fontos kérdéseket, tapasztalataikkal mentorálják egymást, és közben jól szórakozzanak finom ételek és italok társaságában, valamint különleges helyszíneket fedezzenek fel. Az első rendezvényünk tematikája az anti-burnout volt, azaz hogyan kerüljük el a kiégést a HR munka során.

Az eseménynek a budapesti VakVarjú Újlipótváros étterem adott otthont, ahol gasztronómiai finomságokkal kényeztettek bennünket. A HR Terasz tagjai az ország minden részéből, különböző iparágakból érkeztek, hogy megosszák egymással tapasztalataikat és megoldásaikat a kiégéssel kapcsolatban.

A rendezvény elején lehetőségünk nyílt megismerkedni egymással, és megvitatni a mindennapi kihívásokat. A meghívott vendégek és a HR Terasz tagjai is aktívan részt vettek a beszélgetésekben.

Az esemény egyik kiemelt beszélgetőtársa Horváth-Tóth Boglárka volt, aki vezető trénerként, sport coachként és kutyás coach trénerként érkezett a Klicker Consulting-tól. Boglárka a kutyákkal való foglalkozás és a stressz csökkentésének kapcsolatáról beszélt. Megtudhattuk, milyen szempontokat kell figyelembe venni, ha kutyabarát munkahelyet szeretnénk, és hogyan segíthet a kutyákkal való foglalkozás a kiégés veszélyének csökkentésében és a vezetői készségek fejlesztésében. Boglárkával érkezett Eywa a border collie, aki sokat javított a résztvevők hangulatán.

A bejegyzés folytatódik a videó után!

 

Horváth András tréner és coach pedig a meditációról beszélt, mint lehetséges megoldásról a kiégés elkerülésére és a stressz csökkentésére. András elmondta, hogy a meditációval lehetőséget kapunk arra, hogy megéljük a pillanatot, és jelen legyünk a saját életünkben, ezáltal kizárva azokat a tényezőket, amelyeket kiégésként élünk meg. András bemutatott egy rövid meditációs gyakorlatot is, amelynek segítségével a résztvevők egy rövid időre ki tudták zárni a külvilágot és megtapasztalhatták a létezést.

A klubesemény során mindenki közvetlenül beszélgetett a saját tapasztalatairól a kiégéssel kapcsolatban, és sikerült az előadókkal közösen hasznos ötleteket megosztani a kiégés elkerülésére. Az esemény nemcsak szakmai szempontból volt hasznos, hanem remek lehetőséget biztosított arra is, hogy a résztvevők kikapcsolódjanak és új barátságokat kössenek.

Összefoglalva az első HR Terasz klubesemény nagyszerűen sikerült, és már most izgatottan várjuk a következő alkalmat, hogy újabb izgalmas témákat vitathassunk meg, és tovább erősítsük a közösségünket.

 

Ha szeretnél Te is HR Terasz klubeseményeken részt venni de még nem vagy tag akkor regisztrálj itt.

Néhány kép a rendezvényről: